Vi har altid brug for frivillige, der har lyst til frisk luft og gøre en forskel

Tøv ikke, vi har i den grad brug for dig ombord 

Agape bliver hovedsageligt drevet af frivillige, og hele tanken bag dagligdagen ombord er, at skibets medlemmer kan drive skibet, både i forhold til at sejle skibet og i forhold til at udføre det daglige vedligehold. Der vil dog være nogle områder, hvor man hyrer eksterne fagfolk.

Der er mange måder at være frivillig på. Men som udgangspunkt er alle medlemmer (tilføj link til medlemmer) også en del af frivilligstaben. Forstået på den måde at alle, der bruger skibet, også er en del af skibet og vil blive inddraget i forskellige funktioner alt efter ønske og behov.

Vi har brug for en bred skare af frivillige hænder:

  • Håndværkere (ingen krav til specifik uddannelse, men kan være en fordel)
  • Skippere (minimum yachtskipper af 3. grad)
  • Styrmænd (gerne med duelighedsbevis)
  • Motorpasser/maskinfolk (minimum med duelighedsprøvens motorpasserbevis)
  • Radiooperatører (minimum VHF/SRC-bevis)
  • Hovmester (der gerne vil tage ansvar for mad under ture og togter)
  • Generelt frivillige hænder, der har lyst til at deltage i de forskellige opgaver, der ligger på et skib – f.eks. riggerarbejde, malerarbejde/lakarbejde, rengøring osv.

Man kan vælge at lave en rammeaftale omkring frivilligt arbejde såedes, at man ikke bliver overudnyttet og føler, man bliver ”ædt” op af opgaver. Man kan frit vælge, hvor meget tid man vil investere. Det kan være alt fra få timer til 100+.
Det er vigtigt for den daglige ledelse at gøre opmærksom på, at vi respekterer folks grænser, og vi ønsker ikke at udnytte nogen. Vi ønsker et dejligt fælleskab med rummelighed og fleksibilitet.

Frivillige bidrager hele året rundt. Om vinteren går vi på værkstedet og vedligeholder den løbende rig og øvrige ting, som kan afmonteres og tages med ind i varmen. Ombord er der centralvarme, så det er også muligt at udføre alle typer for vedligehold under dæk.
Om foråret rigger vi sammen skibet til, og over sommeren er der brug for frivillige til at varetage sejlture for alle vores medlemmer og ture, hvor vi skal gøre lidt reklame for os selv, så der kan komme flere med i flokken. I efteråret afrigger vi skibet og overdækker for vinter.
Der laves også undervisningsdage ombord på skibet, så man kan dygtiggøre sig i sømandskab og lære skibet at kende, inden man evt. selv får ansvaret for et område.

Som frivillig får man rig mulighed for at sejle med ombord, men vi understreger at KUN medlemmer af skibet kan sejle med, sådan har vi valgt at lave vores set up på skibet Agape (se under fanen medlemskab)